Beste reistijd Spanje

Wanneer je van plan bent om op vakantie naar Spanje te gaan, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de beste reistijd Spanje is. Het is handig om van tevoren even te checken welke periode het meest geschikt is voor een zonnig verblijf in Spanje. Spanje staat vooral bekend om zijn fantastische klimaat aan de oostkust, waardoor veel toeristen deze regio als de perfecte uitvalsbasis beschouwen. Toch kan het weer behoorlijk variëren vanwege de enorme grootte van het land. In de volgende grafieken kun je in één oogopslag zien wat de gemiddelde temperatuur is op verschillende populaire eilanden en regio’s in Spanje. Met deze handige informatie krijg je meteen een duidelijk beeld van wat de beste maanden zijn voor jouw zonvakantie naar het schitterende Spanje.

Klimaat zomermaanden

De zomermaanden brengen warme temperaturen met zich mee in Spanje, waardoor het de ideale plek is voor een ontspannen zonvakantie. De prachtige kustlijn biedt talloze zandstranden en luxueuze resorts waar je kunt genieten van de ultieme vakantie-ervaring. Augustus is over het algemeen de warmste maand, met een gemiddelde temperatuur van 29 graden aan de Costa Blanca. Op Mallorca en Ibiza schijnt de zon maar liefst 13 uur per dag, terwijl er slechts gemiddeld 11 millimeter neerslag valt. Een verfrissende duik in de heldere zee is dan ook zeer aan te raden, aangezien het water nog steeds een aangename temperatuur heeft van 26 graden.

Als je liever in een mildere periode wilt genieten van je vakantie, is september een uitstekende keuze voor een verblijf op het vasteland van Spanje. Je kunt hier genieten van aangename temperaturen tussen de 19 en 28 graden aan de Costa de la Luz! Houd er echter rekening mee dat de kans op neerslag toeneemt in deze maand. September staat bekend om iets meer regenval dan tijdens de zomermaanden. Zo kan er wel 52 millimeter regen vallen op Mallorca. Voor wie liever minder regen wil meemaken tijdens zijn vakantie, is de maand mei ideaal. Aan de Costa del Sol is de kans op regen namelijk relatief klein, met slechts ongeveer 23 millimeter neerslag en gemiddeld 8 zonuren per dag. Kortom, een perfecte bestemming voor strandliefhebbers!

Klimaat wintermaanden

De winter is doorgaans de koudste en natste tijd van het jaar. Echter, Spanje’s vasteland is een geliefde bestemming tijdens de winter voor veel toeristen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid neerslag die kan vallen. In vergelijking met de zomermaanden zijn de wintermaanden over het algemeen natter. Bijvoorbeeld, aan de Costa del Sol kan er tot wel 115 millimeter neerslag vallen. Daarnaast heeft december de minste zonuren, met slechts 4 uur zon aan de Costa Brava. Maar gelukkig zijn er ook drogere regio’s waar je naartoe kunt gaan, zoals Costa Blanca. Hier valt in november slechts 42 millimeter neerslag.

Betekent dit dat Spanje geen goede bestemming is voor een winterzonvakantie? Nee, absoluut niet! Spanje is juist een fantastisch land om te ontdekken in het najaar en de winter. In oktober blijft de temperatuur nog vrij warm door het einde van de zomermaanden. Aan de Costa del Sol varieert de temperatuur tussen 14 en 25 graden, waardoor dit gebied erg populair is onder overwinteraars. Ook zijn de Canarische Eilanden bij uitstek geschikt voor een wintervakantie.

Beste Reistijd

Wanneer is de beste tijd om een vakantie naar Spanje te boeken? Spanje biedt warme temperaturen en voldoende zonuren, vooral in de zomermaanden. De maanden augustus en juli zijn voornamelijk de warmste en zonnigste. In de Costa Blanca kan het kwik al snel stijgen tot 32 graden! Mei is ook een perfecte maand om naar Spanje te reizen. Deze maand is relatief droog in vergelijking met de wintermaanden. Bovendien is de gemiddelde temperatuur dan al 23 graden, waardoor Spanje in mei erg aantrekkelijk wordt. Hoewel oktober vaak nog steeds hoge temperaturen heeft, neemt het aantal zonuren af en neemt de kans op regen gestaag toe. Ibiza is in oktober een goede keuze voor een zonvakantie, omdat er slechts 8 millimeter neerslag valt en de temperatuur rond de 21 graden blijft. In de wintermaanden zijn vooral de Canarische Eilanden populair vanwege hun aangename temperaturen en overvloedige zonneschijn.

Gemiddelde temperatuur Spanje

Beste reistijd Spanje
Max temp.Min temp.
Temperatuur januari156
Temperatuur februari167
Temperatuur maart189
Temperatuur april2111
Temperatuur mei2313
Temperatuur juni2717
Temperatuur juli2920
Temperatuur augustus2920
Temperatuur september2616
Temperatuur oktober2314
Temperatuur november1810
Temperatuur december167

Hier vind je het gehele aanbod aan vakanties voor Spanje.