De leukste tips Malaga

Malaga is een stad gelegen aan de zuidelijke kust van Spanje, in de regio Andalusië. Het is de op zes na grootste stad van Spanje en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De stad is een goede keuze als je toe bent aan wat winterzon. Wij hebben de stad bezocht in de maand januari en hadden temperaturen van 20 graden. Hier onze leukste tips Malaga:

Klim naar het kasteel Gibralfaro

Kasteel Gibralfaro ligt op de 130 meter hoge top van de gelijknamige berg. Gibralfaro, oftewel Castillo Gibralfaro, behoort in Malaga tot de must-sees van de stad. De Gibralfaro-heuvel is verbonden met het Alcazaba door een versterkte gang genaamd de Coracha. Deze loopbrug biedt niet alleen een historische verbinding tussen het kasteel en het fort, maar ook een schilderachtige wandelroute. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan het Gibralfaro-kasteel is het adembenemende panoramische uitzicht dat het biedt. Vanaf de top van de heuvel kun je genieten van een prachtig zicht op de stad Malaga, de Middellandse Zee en de omliggende bergen.

De leukste tips Malaga Kasteel Gibralfaro

Bekijk het Romeinse Amfitheater

Het Romeinse amfitheater van Malaga dateert uit de 1e eeuw voor Christus. Het werd ontdekt in 1951 tijdens bouwwerkzaamheden voor de aanleg van de Alameda Principal, een belangrijke straat in het centrum van Malaga. Het amfitheater is gelegen aan de voet van de Gibralfaro-heuvel, in het historische centrum van Malaga. Het is opmerkelijk vanwege zijn nabijheid tot andere historische bezienswaardigheden, zoals de Alcazaba. Het amfitheater heeft een ovale vorm en werd gebruikt voor gladiatorengevechten en andere publieke evenementen tijdens de Romeinse overheersing. De architectuur is typerend voor Romeinse amfitheaters uit die periode.

De leukste tips Malaga Romeinse Amfitheater
De leukste tips Malaga Romeinse Amfitheater

Bezoek het Alcazaba

De Alcazaba is een indrukwekkend Moors fort en een van de meest prominente historische bezienswaardigheden in Malaga. Het complex heeft een prachtige Moorse architectuur en is gebouwd op de hellingen van de Gibralfaro-heuvel, waardoor het een strategische positie inneemt met uitzicht op de stad en de zee. Alcazaba werd gebruikt om de stad tegen indringers te beschermen. Binnen de muren van het complex staan Moorse paleizen waar de regering zetelde. Deze Moorse vesting vind je in het centrum van de stad. Een kaartje kost 5,50 euro in combinatie met het kasteel Gibralfaro.

Tip: Ben je nieuwsgierig om zowel het Teatro Romano als La Alcazaba te ontdekken? Dan raad ik je aan om een rondleiding te volgen, waarbij een gids je meeneemt. Deze gids zal gedurende 1,5 uur de adembenemendste locaties laten zien en jou alles vertellen over deze buitengewone historische bezienswaardigheden. Boek hier een rondleiding door Alcazaba en het Romeins theater

De leukste tips Malaga Alcazaba

Bezoek het Picasso Museum

Het museum opende zijn deuren op 27 oktober 2003 en is ontstaan uit de inspanningen van zowel de stad Malaga als de Picasso-familie om een eerbetoon aan de beroemde kunstenaar te creëren. Het is gevestigd in het Palacio de Buenavista, dat zelf al een interessant historisch monument is. Het museum bevat veel werken die eigendom zijn van de Picasso-familie. Deze werken bieden een bijzondere kijk op de artistieke ontwikkeling van Pablo Picasso, en de tentoonstelling bestrijkt met name de eerste en laatste periodes van zijn carrière. De toegangsprijs is 12 euro entree tot het museum boek hier je tickets.

De haven van Malaga

De haven van Malaga, ook bekend als de Muelle Uno, is een bruisende en moderne haven gelegen aan de Middellandse Zee. De haven ligt aan de westelijke kant van het historische centrum van Malaga. De haven heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt. Muelle Uno, of Pier One, is een modern gebied aan de waterkant dat vol zit met winkels, restaurants, bars en recreatieve voorzieningen. De haven herbergt een moderne jachthaven met luxe jachten en zeilboten. Het is ook mogelijk om boottochten en excursies te boeken vanuit de jachthaven.

De leukste tips Malaga Haven Malaga

Wandel door het historische centrum

Duik in de kronkelende steegjes van het historische centrum van Malaga, gevuld met betoverende pleintjes, boetiekjes, tapasbars en levendige gebouwen. Echter, het oude stadscentrum… Daar ontvouwt Spanje zich in al zijn pracht: pleinen met sierlijke fonteinen, paleizen versierd met charmante balkonnetjes, palmbomen die de stad omringen en betoverende smalle straatjes. Een waar genot om simpelweg doorheen te struinen en spontaan adembenemende plekken te ontdekken.

Ga shoppen in de gezelligste winkelstraten

Er is geen plaats in Andalusië waar je zo goed kunt winkelen als in Málaga. Zowel de lokale bevolking als toeristen trekken graag naar Málaga om een middagje te shoppen. Op Calle Larios, de belangrijkste winkelstraat van Málaga, vind je bijna alle bekende winkelketens. Deze straat is deels overdekt met doeken, wat ervoor zorgt dat het zelfs bij warm weer nog enigszins koel is. Ook bij Plaza de la Constitucion, dat grenst aan Calle Larios, zijn er veel leuke winkels te vinden. Ik raad je ook aan om een kijkje te nemen bij een van de vestigingen van Ale-Hop, een trendy en originele Spaanse winkelketen met allerlei leuke hebbedingetjes. Als je niet genoeg kunt krijgen van alle leuke winkels en zin hebt in nog een extra dagje shoppen, kun je de trein nemen naar Plaza Mayor, een openlucht winkelcentrum met meer dan 120 winkels.

Winkelstraat Malaga

Ontdek het bruisende El Mercado Central de Atarazanas

Deze levendige overdekte markt is een paradijs voor liefhebbers van Spaanse culinaire hoogstandjes. Hier vind je niet alleen verse groenten, fruit, vlees en vis, maar ook een scala aan typisch Spaanse specialiteiten die je smaakpapillen zullen verwennen. Laat je verleiden door de geurige viskraampjes waar jouw gekozen vis direct gegrild wordt en je deze heerlijk kunt proeven. Voor een ontspannen strandpicknick kun je tevens lekkere snacks inslaan. Wil je nog meer genieten van al het lekkers dat de Atarazanas markt te bieden heeft? Boek dan een tapas proeverij en ontdek de verrukkelijke regionale producten die deze tour te bieden heeft, inclusief bezoeken aan andere charmante tapasbars waar je kunt genieten van smaakvolle hapjes en drankjes uit Spanje. Tijdens deze boeiende 3,5 uur durende rondleiding maak je kennis met de Zuid-Spaanse keuken op zijn best! Boek hier een tapasproeverij met rondleiding door de stad.

Bewonder de kathedraal van Malaga

Het mooiste en uniekste gebouw van de stad Malaga is toch wel de kathedraal. De kerk doet meer denken aan een paleis dan aan een religieus gebouw met zachte koepelvormen, oudroze steen en omringende palmbomen. De bouw van de kathedraal begon in de 16e eeuw op de plaats van een voormalige moskee, maar vanwege verschillende onderbrekingen duurde het tot in de 18e eeuw voordat de bouw voltooid was. Hierdoor heeft de kathedraal verschillende architectonische stijlen. Een opvallend kenmerk van de kathedraal is dat deze slechts één voltooide toren heeft. De zuidelijke toren is nooit voltooid, wat heeft geleid tot de bijnaam “La Manquita,” wat “de éénarmige” betekent. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de noordelijke toren te beklimmen voor een panoramisch uitzicht op de stad Malaga.

De prijs voor entree bedraagt 8 euro voor een regulier ticket en 12 euro voor toegang inclusief een interessante rondleiding langs de daken. Bij binnenkomst ontvang je kosteloos een handige audiogids en er is tevens een speciale versie voor kinderen, wanneer je met het hele gezin op stap bent. Sla de wachtrij over en boek je rondleiding naar de kathedraal van Malaga online.

Cathedraal Malaga
Kathedraal Malaga

Als je goed kijkt, valt er enorm veel te bewonderen en te beleven in Málaga om jouw stedentrip optimaal te benutten. Málaga is een stad die werkelijk heerlijk en ontspannen is, waardoor ik keer op keer blijf terugkeren en steeds iets nieuws ontdek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *